Det bliver en anden "Bornholmer" der kommer til at deltage for Danmark i årets EM for Herrer i Moskva.

 

1-2-3-dm

I stedet for "herren" til venstre er det nu "herren" i midten, den danske mester Bjarke Haagensen, der kommer ud at køre i Moskva.

Her er en "presse meddelse" fra undertegnede formand for FDT:

Et kort resume:
Jeg valgte af flere årsager at springe over dette års EM for Herrer, hvor jeg ellers altid har været med, da der også er generalforsamling i FEGAT. I forbindelse med EM for Damer, havde vi dog haft nogle uformelle møder landene imellem, så jeg mente at det godt kunne gå an, med en substitut.
Bjarke Haagensen sagde ja tak, til tilbudet om, at repræsenterer FDT, som hjælper til Stefan Lind-Holm i Moskva, og som deltager i generalforsamlingen.
Jeg fik så for en tid siden et telefon opkald fra Bjarke, der kunne fortælle, at han næsten havde fortrudt. Det skyldes det bøvl der var med at få visum, for at kunne komme ind i Rusland. Bjarke havde også fået til opgave at bistå Stefan og Henriette med det praktiske. Han havde været i løbende kontakt med Bornholmer parret bl.a.visum problemerne. Fredag fik jeg så et opkald fra Bjarke, der kunne fortælle, at han ikke kunne få Stefan og Henriette med på flyet, da deres visum ikke var fyldesgørende? De prøvede bl.a.at kontakte ambasaden. NB:Jeg fik kun en hurtig opdatering, da Bjarke skulle til at gå ombord, hvilket betyder, at jeg på nuværende tidspunkt ikke helt er klar over, hvad problemerne består af.
Hvad gjorde vi så med årets EM. Nu ville skæbnen jo, at det var en topkusk, som FDT havde afsted. Bjarke havde allerede nationaldragterne med, så det eneste han manglede var en hjælm, hvad der nok kunne lånes. Efter en samtale med Claës Ljung (President for FEGAT), blev det besluttet, at jeg skulle sende en mail til Rusland, med en officiel bekræftigelse på, at Bjarke skulle erstatte Stefan, til EM for Herrer.
Hvis Danmark ikke deltog i dette års EM, ville vi ikke have mulighed for at deltage i næste års VM for amatører, da EM er et udtagelsesløb (for landene).
Her i eftermiddag den 22/9 2013 køres EM for Herrer så i Moskva. Da det er Bjarke Haagensen, der vandt dette års DM for amatører, er det ham der er udtaget til at deltage i næste års VM, hvis Danmark kvalificerer sig!. Så situationene er den, at Bjarke selv kan sørge for, at han kan komme med til VM. De 8 bedst placerede lande i EM, er sikker på at være udtaget til VM.

Hilsen
FDT
Jørgen B Pedersen